Waar op te letten als je een locatie seclecteert?

Home » Blog » Waar op te letten als je een locatie seclecteert?
18 jan 2023
Algemeen

Waar op te letten als je een locatie seclecteert?

Begin met het kiezen van een gemeenschap waar jij en je gezin graag je dagelijks leven willen doorbrengen. Vaak kiezen mensen een gebied op basis van de school van hun kinderen of de locatie van hun werk.

Wil je bijvoorbeeld binnen vijf minuten bij de bakker en slager zijn? Of wil je gemakkelijk kunnen winkelen in de Meir of Veldstraat in Gent? Is de nabijheid van openbare voorzieningen zoals een zwembad of bibliotheek belangrijk voor jou? En houd je meer van een landelijke of stedelijke omgeving? Als je eenmaal een gemeenschap hebt gekozen, praat dan met de mensen die daar wonen om meer te weten te komen over de regio. Zij kennen de buurt goed en kunnen in de toekomst ook je dorpsgenoten worden. Het belangrijkste is dat je je thuis voelt in de buurt. Check de uithangborden van de lokale bibliotheek voor activiteiten en gebeurtenissen. Maak een lijst van punten die belangrijk zijn voor jou en je gezin.

Tegenwoordig hoor je ook steeds vaker over mobiliteitsscores. Maar het is belangrijk om te onthouden dat dit getal geen invulling geeft aan jouw specifieke wensen. Veel advertentieplatformen geven een overzicht van voorzieningen zoals scholen, bakkers, ziekenhuizen, en de afstand tot het onroerend goed.

Ben je van plan om te investeren in vastgoed? Dan zijn er drie tips en aandachtspunten waar de meeste vastgoedinvesteerders bij zweren: locatie, locatie, locatie. Toch geloven sommige experts dat de beste locatie niet per se het beste huurrendement oplevert. Het onroerend goed kan echter wel meer waardevast zijn. Let op opkomende buurten en regio's waar bijvoorbeeld wordt gewerkt aan betere infrastructuur en verbindingswegen. De komst van een station of de verlenging van een tram- of metrolijn kan bijvoorbeeld een enorme boost geven aan de buurt en dus ook aan de waarde van het onroerend goed. Houd hier rekening mee als je van plan bent om te investeren.

Gepost door: admin